Jednoduchý recept

Kuřecí řízky na víně s dijonskou hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36946
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Brokolice
1 ks Bujón bylinkový
4 stroužek Česnek
5 g Cukr kostkový
5 kávová lžička Hořčice Dijonská
400 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
2 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr Niva (Rokfór)
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 565kJ
3% Sacharidy 10 g
89% Tuky 67 g
34% Sodík 675 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kuřecí řízky na víně s dijonskou hořčicí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso vypereme a osušíme. Potom maso naklepeme a připravíme ke smažení. Osolíme, vrchní část potřeme hořčicí, přidáme plátek šunky, brokolici, nivu a tenké plátky česneku. Maso zavineme do roládek, zpevníme a uzavřeme je buď párátky nebo malými jehlami na špízy.

2

Takto připravné závitky smažíme na rozehřátém oleji přibližně čtvrt hodiny. Maso dáme stranou.

3

V pánvi necháme rozpustit máslo s 1 stroužkem rozdrceného česneku. Přisypeme mouku, osmahneme. Přilijeme vodu, víno a vše rozmícháme. Potom přidáme hořčici, cukr a bylinkovou kostku (stačí půlka kostky). Tak připravíme hladkou omáčku k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept