Jednoduchý recept

Kuře na bramborákové směsi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36947

Ingredience

100 g Anglická slanina
300 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1000 g Kuře
1 kávová lžička Majoránka
2 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 940 kcal
Kilojoule 3 934kJ
11% Sacharidy 39 g
76% Tuky 57 g
34% Sodík 671 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kuře na bramborákové směsi postup přípravy receptu:

1

Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.

2

Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.

3

Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).

4

Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.

5

Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.

6

Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept