Kuře na bramborákové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na bramborákové směsi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36947 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
300 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1000 g | Kuře |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 454,8mg |
Draslík | 998,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Kuře, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na bramborákové směsi postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme. |
2 | Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme. |
3 | Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou). |
4 | Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme. |
5 | Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete. |
6 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké. |