Kuře zapečené s pikantní smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zapečené s pikantní smetanou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1500 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana sladká 12% |
5 g | Sůl |
400 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 385,3mg |
Draslík | 901,9mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zapečené s pikantní smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kuře, které zbavíme kůže, rozdělíme na polovinu, vypereme a osušíme. |
2 | Maso z kuřete osolíme a vnitřek potřeme rozetřeným česnekem. |
3 | Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj maso a zalijeme polovinou smetany. Nakonec na kuře navrstvíme kopečky nastrouhaného sýru. Dáme péct do mírně vyhřáté trouby. Při pečení maso poléváme zbylou smetanou. |
4 | Pečeme tak dlouho, dokud kuře nebude měkké a sýr nebude mít zlatavou krásnou barvu. |
Poznámka
Jako přílohu doporučujeme brambory.