Jednoduchý recept

Zapečené telecí plátky s oblohou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36949

Ingredience

200 g Chřest sterilovaný
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
100 g Sýr uzený jemné plátky
1 špetka Sůl
400 g Telecí kotlety
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
1% Sacharidy 2 g
33% Tuky 25 g
15% Sodík 293 mg
57% Bílkoviny 32 g

Zapečené telecí plátky s oblohou postup přípravy receptu:

1

Telecí plátky mírně naklepeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme v pánvi. Potom je vložíme do zapékací mísy, vymazané máslem.

2

Sterilovaný chřest necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, několik kousků nakrájeného chřestu a na chřest dáme plátek sýra.

3

Takto připravené plátky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, jen dokud se sýr neroztaví. Pokrm podáváme horký.

Poznámka

Pokrm podáváme s hranolky, ale také jsou možné další, různě upravené přílohy -brambory, rýže, těstoviny. Na přípravu tohoto pokrmu je možné použít chřest sterilovaný, ale také čerstvý. Čerstvý chřest se uvaří ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a po uvaření se nechá na sítku okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept