Zapečené telecí plátky s oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené telecí plátky s oblohou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chřest sterilovaný |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr uzený jemné plátky |
400 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 410,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Pepř bílý, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr uzený jemné plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené telecí plátky s oblohou postup přípravy receptu:
1 | Telecí plátky mírně naklepeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme v pánvi. Potom je vložíme do zapékací mísy, vymazané máslem. |
2 | Sterilovaný chřest necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, několik kousků nakrájeného chřestu a na chřest dáme plátek sýra. |
3 | Takto připravené plátky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, jen dokud se sýr neroztaví. Pokrm podáváme horký. |
Poznámka
Pokrm podáváme s hranolky, ale také jsou možné další, různě upravené přílohy -brambory, rýže, těstoviny. Na přípravu tohoto pokrmu je možné použít chřest sterilovaný, ale také čerstvý. Čerstvý chřest se uvaří ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a po uvaření se nechá na sítku okapat.