Koblihy z pivního těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy z pivního těsta
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 36952 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
15 g | Droždí |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 181,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 216,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblihy z pivního těsta postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu. |
2 | Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout. |
3 | Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. |