Jednoduchý recept

Koblihy z pivního těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 36952
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
30 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
15 g Droždí
40 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
20% Sacharidy 71 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 201 mg
19% Bílkoviny 11 g

Koblihy z pivního těsta postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu.

2

Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout.

3

Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept