Jednoduchý recept

Kuře s houbovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36953
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Hlíva ústřičná
1 kávová lžička Kmín celý
1500 g Kuře
200 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Salám drůbeží
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,429 kcal
Kilojoule 5 979kJ
8% Sacharidy 30 g
141% Tuky 106 g
25% Sodík 502 mg
152% Bílkoviny 85 g

Kuře s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, opláchneme, osolíme a okmínujeme.

2

Hlívu ústřičnou vypereme a nakrájíme na větší kousky.

3

Připravíme nádivku: nakrájíme žemle nebo rohlíky na malé kousky, polijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, kousek rozehřátého másla, nakrájenou petrželku, vajíčka, na malé kousky rozkrájenou třetinu hlívy a nakrájený salám. Vše promícháme.

4

Pekáč vyložíme plátky másla a dno posypeme nakrájenou hlívou.

5

Vložíme do pekáče kuře naplněné nádivkou. Zbylou nádivku můžeme dát vedle kuřete do pekáče. Nadité kuře dáme péct do středně vyhřáté trouby, pekáč přiklopíme. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a pokrm dopékáme, dokud není maso měkké a nemá kůrčičku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept