Pečené lasagne s chřestem a pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené lasagne s chřestem a pstruhem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36954 |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
800 g | Lasagne |
0,2 kávová lžička | Pepř bílý |
500 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Šťáva citrónová |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
0,2 kávová lžička | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 325,9mg |
Draslík | 554,0mg |
Vláknina | 78,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Pstruh, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Lasagne, Šťáva citrónová, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené lasagne s chřestem a pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky. |
3 | Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru. |
4 | Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké. |
5 | Omáčka: |
6 | Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem. |