Jednoduchý recept

Pečené lasagne s chřestem a pstruhem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36954

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
800 g Lasagne
0,2 kávová lžička Pepř bílý
500 g Pstruh
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
2 kávová lžička Šťáva citrónová
Omáčka
0,2 kávová lžička Cukr krupice
90 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Vývar rybí
2 kávová lžička Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 274kJ
43% Sacharidy 154 g
62% Tuky 46 g
29% Sodík 585 mg
103% Bílkoviny 58 g

Pečené lasagne s chřestem a pstruhem postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky.

3

Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru.

4

Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké.

5

Omáčka:

6

Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept