Jednoduchý recept

Hřebenatky kořeněné

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36958

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
250 g Fazolové lusky zelené
12 ks Hřebenatka
1 polévková lžíce Med včelí
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
5% Sacharidy 18 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 398 mg
42% Bílkoviny 24 g

Hřebenatky kořeněné postup přípravy receptu:

1

Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na poloviny.

2

2 lžíce slunečnicového oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, zázvor, česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájené zelené fazolky a smažíme 2 minuty. Přendáme vše do mísy a necháme stranou.

3

Zbytek slunečnicového oleje přidáme do woku, přidáme hřebenatky a žlázy a smažíme několik minut. Přidáme pokrájené žampiony a krátce

4

osmahneme. Do woku přidáme sójovou omáčku, med, sherry, sůl, pepř a nové koření. Promícháme a vrátíme do woku směs se zelenými fazolkami. Smažíme 1 minutu.

5

Pokrm posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept