Hřebenatky kořeněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky kořeněné
Hřebenatky kořeněné
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36958 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Fazolové lusky zelené |
12 ks | Hřebenatka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 736,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hřebenatka, Med včelí, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky kořeněné postup přípravy receptu:
1 | Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na poloviny. |
2 | 2 lžíce slunečnicového oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, zázvor, česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájené zelené fazolky a smažíme 2 minuty. Přendáme vše do mísy a necháme stranou. |
3 | Zbytek slunečnicového oleje přidáme do woku, přidáme hřebenatky a žlázy a smažíme několik minut. Přidáme pokrájené žampiony a krátce |
4 | osmahneme. Do woku přidáme sójovou omáčku, med, sherry, sůl, pepř a nové koření. Promícháme a vrátíme do woku směs se zelenými fazolkami. Smažíme 1 minutu. |
5 | Pokrm posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme. |