Jednoduchý recept

Špagety carbonara s Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36959
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Anglická slanina
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 959 kcal
Kilojoule 4 011kJ
22% Sacharidy 79 g
67% Tuky 50 g
55% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Špagety carbonara s Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.

3

Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.

4

Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.

5

Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept