Špagety carbonara s Parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety carbonara s Parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36959 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 435,9mg |
Draslík | 361,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety carbonara s Parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme. |
3 | Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek. |
4 | Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme. |
5 | Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou. |