Jednoduchý recept

Žebírka na grilu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36962
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Vepřová žebra
marináda
0,5 kávová lžička Bazalka
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
6 polévková lžíce Kečup
2 kávová lžička Koření grilovací
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Oregano sušené
2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 kávová lžička Sůl mořská
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,213 kcal
Kilojoule 5 077kJ
4% Sacharidy 14 g
130% Tuky 97 g
61% Sodík 1 g
116% Bílkoviny 65 g

Žebírka na grilu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku.

2

Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla.

3

Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou.

4

Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá.

Poznámka

Nejlépe, když si koupíme vcelku kotletu s kostí, maso odřízneme a zůstanou nám žebírka, jaká chceme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept