Žebírka na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka na grilu
Žebírka na grilu
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Vepřová žebra |
marináda | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
6 polévková lžíce | Kečup |
2 kávová lžička | Koření grilovací |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 324,0mg |
Draslík | 975,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Majoránka, Med včelí, Oregano sušené, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Koření grilovací, Olej olivový, Omáčka sójová, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku. |
2 | Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla. |
3 | Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou. |
4 | Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá. |
Poznámka
Nejlépe, když si koupíme vcelku kotletu s kostí, maso odřízneme a zůstanou nám žebírka, jaká chceme.