Jednoduchý recept

Boloňské špagety s ementálem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36965
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
85 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
300 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
20% Sacharidy 73 g
37% Tuky 28 g
21% Sodík 413 mg
51% Bílkoviny 29 g

Boloňské špagety s ementálem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

2

Přidáme jehněčí mleté maso a za stálého míchání restujeme 5 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

3

Postupně do pánve přidáváme rajčata, rajčatový protlak, červené víno a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme oregano a bazalku.

4

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou, promícháme se lžící olivového oleje. Poté je rozdělíme na připravené talíře a podáváme přelité masovou omáčkou.

5

Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným ementálem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept