Kuře pečené ve voňavé marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené ve voňavé marinádě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36969 |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1000 g | Kuře |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika červená |
60 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Směs koření na kuře |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 205,5mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 963,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Kuře, Majoránka, Med včelí, Paprika červená, Skořice mletá, Směs koření na kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené ve voňavé marinádě postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme marinádu, která se skládá z 3 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce medu, 1 rajského protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, majoránky, soli, skořice, kmínu, směsi koření a sladké papriky. |
2 | Vyprané kuře rozdělíme na čtvrtky nebo větší kusy, osolíme a potřeme marinádou. Potom vložíme do pekáče a zbylou marinádou polijeme. |
3 | Kuře dáme péct do středně horké trouby a pečeme asi 1 hodinu. |
4 | Během pečení maso podléváme a podle potřeby přidáváme ke šťávě vodu. Marináda se nesmí připalovat. |
Poznámka
Doporučená příloha - rýže nebo brambory.