Jednoduchý recept

Tagliatelle se zeleným chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36970
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Chřest zelený
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 kávová lžička Sůl
250 g Šunka parmská
100 g Sýr Ementál (Primátor)
400 g Tagliatelle
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
23% Sacharidy 83 g
26% Tuky 19 g
22% Sodík 444 mg
57% Bílkoviny 32 g

Tagliatelle se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.

2

Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevitý konec a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme cukr a 15 minut v ní chřest vaříme. Po uvaření chřest vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.

4

Vejce rozšleháme s ementálem, přidáme na kostičky nakrájenou parmskou šunku a přilijeme k cibuli a česneku.

5

Nakonec do směsi přimícháme kousky chřestu a těstoviny. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept