Jednoduchý recept

Mušlový rendlík

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36971

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
1 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Protlak rajčatový
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 272kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 7 g
36% Sodík 719 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mušlový rendlík postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme, promyjeme v misce s čistou vodou, vyhodíme ty, které se nezavřou když na ně poklepeme a dáme je do hluboké pánve. Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, dokud se neotevřou. Občas pánví zatřeseme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vyndáme mušle z pánve, vývar procedíme do mísy a uschováme.

2

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a chilli a 6 minut smažíme. Přilijeme do woku uschovaný vývar a 5 minut vaříme. Přimícháme majoránku, rajčatový protlak a vaříme, dokud se vše neprohřeje.

3

Rozdělíme do misek a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept