Jednoduchý recept

Hřebenatky na jehlách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36975
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová tráva
16 ks Hřebenatka
2 ks Limetka
1 polévková lžíce Limetková kůra
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 803kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 5 g
23% Sodík 453 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hřebenatky na jehlách postup přípravy receptu:

1

8 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu.

2

Na každou grilovací jehlu dáme dvě očištěné hřebenatky, konec jehel obalíme hliníkovou fólií, aby nehořely.

3

Napichujeme střídavě hřebenatky a kousky limetky.

4

Olej, sůl, pepř, citronovou šťávu rozšleháme na zálivku.

5

Hřebenatky obalíme v pikantní pastě a dáme na rozehřátý gril. Občas potřeme pastou. Grilujeme za občasného otáčení 10 minut.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept