Hřebenatky na jehlách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky na jehlách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová tráva |
16 ks | Hřebenatka |
2 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 591,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Hřebenatka, Limetka, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky na jehlách postup přípravy receptu:
1 | 8 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu. |
2 | Na každou grilovací jehlu dáme dvě očištěné hřebenatky, konec jehel obalíme hliníkovou fólií, aby nehořely. |
3 | Napichujeme střídavě hřebenatky a kousky limetky. |
4 | Olej, sůl, pepř, citronovou šťávu rozšleháme na zálivku. |
5 | Hřebenatky obalíme v pikantní pastě a dáme na rozehřátý gril. Občas potřeme pastou. Grilujeme za občasného otáčení 10 minut. |
6 | Podáváme horké. |