Jednoduchý recept

Ravioli s paprikovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36976
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Jehněčí maso mleté
85 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Paprika červená
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 475kJ
12% Sacharidy 44 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 132 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ravioli s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme na kostičky nakrájené červené papriky a dohladka je rozmixujeme. Odložíme do misky.

2

Do mísy dáme mouku, špetku soli, přidáme 1 vejce, 3 lžíce paprikové dužiny a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.

3

V další míse smícháme mleté jehněčí maso s petrželkou, cibulí, solí a pepřem.

4

Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí vykrajovátka tvoříme malá kolečka. Na polovinu koleček klademe masovou náplň, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme zbývajícími kolečky. Okraje těsta důkladně přitiskneme.

5

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a ravioli v ní vaříme asi 3 minuty.

6

Paprikovou omáčku připravíme tak, že zbytek rozmixovaných paprik smícháme se smetanou, přivedeme k varu a přidáme máslo.

7

Ravioli rozdělíme na připravené talíře a přelijeme horkou paprikovou omáčkou. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept