Jednoduchý recept

Cuketové závitky se sardelkou a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 36977
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
1 kávová lžička Kapary
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Sardelové řezy
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
160 g Tuňák v oleji
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 217kJ
1% Sacharidy 3 g
66% Tuky 49 g
46% Sodík 912 mg
34% Bílkoviny 19 g

Cuketové závitky se sardelkou a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme podélně jednu středně velkou cuketu na plátky tak, aby byly co nejtenčí, můžeme použít i škrabku na brambory. Druhou, přibližně stejně velkou cuketu nakrájíme buď ostrým nožem nebo speciální škrabkou na nudličky julienne (o síle sirky, případně tenčí, dlouhé 2,5 - 5 cm), osolíme a necháme půl hodiny odležet.

2

Dvě lžíce oleje rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přidáme pokrájenou cibulku, sardelové řezy a spolu s vypocenou, nakrájenou cuketou dusíme asi 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními ingrediencemi. Není třeba solit, sardelky jsou slané dost, opepříme a necháme vychladnout.

3

V míse promícháme tuňáka s vejcem, kapary, parmezánem a strouhankou, osolíme a opepříme (můžeme i rozmixovat), přidáme vychladlou cuketovou směs a opět smícháme.

4

Na plátky z druhé cukety nanášíme lžičkou trochu připravené směsi, plátky srolujeme a postavíme do zapékací mísy vytřené máslem a vysypané strouhankou. Závitky opíráme o sebe, aby se nerozbalily, nebo můžeme každý závitek také spojit párátkem, případně z několika závitků vytvořit špízy na jehle či špejlí. Zakapeme dostatečně olivovým olejem a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept