Jednoduchý recept

Hřebenatky po paštunsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36980

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
750 g Hřebenatka
0,5 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
4% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
20% Sodík 408 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hřebenatky po paštunsku postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme koriandr, zázvor, citronovou šťávu a kůru, pepř, sůl, kmín a česnek. Vznikne pikantní marináda.

2

Očištěné hřebenatky dáme do misky, přidáme marinádu a promícháme. Necháme 60 minut zakryté marinovat v lednici.

3

Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme pokrájené chilli papričky, rajčata a smažíme 1 minutu. Přidáme hřebenatky a 8 minut smažíme, aby se propekly.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept