Sněhoví ježci s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhoví ježci s jahodami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36983 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Sněhoví ježci | |
---|---|
210 g | Cukr moučkový |
100 g | Jahody zahradní |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Spodečky | |
60 g | Čokoláda hořká |
70 g | Cukr moučkový |
140 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 114,2mg |
Draslík | 102,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhoví ježci s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Sněhoví ježci: z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme zbytek cukru vařečkou. |
2 | Přivedeme si k varu vodu a povaříme v ní 45 minut dřevěné formičky, poté je otřeme, kornout s trubičkou naplníme sněhem a naneseme jej do formiček. |
3 | V mírně rozehřáté troubě usušíme. |
4 | Mezitím si připravíme spodečky z lineckého těsta. Mouku smícháme s cukrem a nastrouhanou čokoládou, do směsi rozsekáme máslo, přidáme vanilku, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Ztuhlé těsto vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky, rozložíme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozhehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté na hvězdičky nakupíme ušlehanou smetanu s jahodami a přikryjeme sněhovými ježky. |