Opečený chléb bruschetta s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečený chléb bruschetta s mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 36984 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
8 krajíc | Chléb toastový pšeničný světlý |
150 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 plátek | Prosciutto sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 43,3mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 517,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný světlý, Olej olivový, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečený chléb bruschetta s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Plátky italského bílého chleba pokapeme olivovým olejem, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova. |
2 | Potom na jednotlivé opečené toasty rozdělíme bůvolí mozzarellu nakrájenou na plátky, sušenou šunku prosciutto a ozdobíme čerstvou bazalkou. Opět pokapeme olivovým olejem a podáváme. |