Sněhové obloučky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové obloučky s mandlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36986 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
280 g | Cukr moučkový |
280 g | Mandle |
5 ks | Oplatky dortové |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu a slepení | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 320,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oplatky dortové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové obloučky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme na tenké plátky nakrájené mandle a vanilku. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Poté odstavíme a mícháme do vychladnutí. |
2 | Hmotu rozetřeme na bílé oplatky, které předem spojíme bílkem na dlouhý pruh. Ostrým nožem nakrájíme na proužky, rozložíme do vymazané a vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě ušušíme a pak v teplejší troubě necháme zrůžovět. Vyjmeme z formy a přemístíme na mísu. |