Jednoduchý recept

Mušle po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36987

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr moučkový
675 g Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 057kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
47% Sodík 935 mg
39% Bílkoviny 22 g

Mušle po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme v něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou. Přidáme špetku rozmarýnu, 1 dl vína, bobkový list a pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu, necháme povařit 15 minut.

2

Vmícháme rajčatový protlak, pokrájenou cuketu, olivy a cukr. Povaříme 10 minut.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu, dáme očištěné a omyté mušle do pařáku a umístíme nad hladinu vody. Zalijeme zbytkem vína a posypeme pomerančovou kůrou. Pod pokličkou vaříme v páře, dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.

4

Mušle vyjmeme a rozložíme na servírovací mísu.

5

Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Olivy vypeckované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept