Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 449,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Hrušky omyjeme, oloupeme, vyndáme zrníčka a nakrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a do pánve vložíme kuřecí řízky, které zprudka osmahneme. |
4 | Do zapékací misky nebo malého pekáčku vložíme opečené maso i se šťávou, která vznikla při smažení. Na maso přidáme plátky hrušky a sýru gorgonzoly. |
5 | Vše necháme zapékat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a maso není měkké. |