Lehké závitky se zeleninou a rybím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehké závitky se zeleninou a rybím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36995 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Placky bramborové 1-2-3 |
0,2 ks | Salát hlávkový |
Nádivka | |
---|---|
100 g | Červená řepa |
80 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
75 g | Krab |
10 g | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 193,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Krab, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Placky bramborové 1-2-3, Salát hlávkový, Chřest zelený, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehké závitky se zeleninou a rybím masem postup přípravy receptu:
1 | Chřest a červenou řepu uvaříme a necháme okapat. Krabí tyčinky necháme rozmrazit. Salát důkladně opereme pod tekoucí vodou a rozebereme na jednotlivé listy. Na chlebové placky rozdělíme listy salátu a zabalíme je do kornoutů. Do kornoutů rozdělíme připravenou zeleninovou směs. Podáváme studené. |
2 | Nádivka: |
3 | Uvařenou zeleninu, pór a krabí tyčinky nakrájíme na drobné jemné plátky. Všechnu drobně nakrájenou zeleninu smícháme a přidáme do ní nastrouhaný křen. |
4 | Na závěr nádivku dochutíme pepřem a solí. |