Penne na smetaně s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne na smetaně s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36999 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
50 g | Máslo čerstvé |
130 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 241,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne na smetaně s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme penne podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Bazalku omyjeme a listy natrháme, ořechy nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme ořechy a bazalku a za občasného míchání smažíme 10 minut. |
3 | Parmskou šunku nakrájíme na menší kousky a společně se smetanou přidáme do pánve. Vše osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme do pánve penne a ještě dalších 5 minut mícháme na mírném ohni. Nakonec přidáme polovinu nastrouhaného ementálu a ještě asi minutu prohřejeme. |
4 | Poté penne rozdělíme na připravené talíře, posypeme zbytkem sýra a najemno nasekanou pažitkou. |