Jednoduchý recept

Moravský vrabec

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Moravský vrabec 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 370
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
200 g Cibule
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
500 g Vepřová plec
500 g Vepřový bok
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
51% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g
Moravský vrabec
  • Moravský vrabec
  • 1
  • Moravský vrabec
  • 2
  • Moravský vrabec
  • 3
  • Vložit obrázek

Moravský vrabec postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.

2

Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

3

Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Moravský vrabec
Jednoznačně palec nahoru. Klasické a známé jídlo podávané se zelím a knedlíkem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept