Pikantní kachna na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kachna na rozmarýnu
Pikantní kachna na rozmarýnu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37003 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 ks | Kachna mražená |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 617,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,6mg |
Vláknina | 434,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kachna mražená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kachna na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Kachnu naporcujeme a rukou lehce naklepeme. Porce osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem. |
2 | Potom porce kachny potřeme dijonskou hořčicí a posypeme rozmarýnem. |
3 | Ve větším kastrolu rozpálíme olej a kachnu z obou strach opečeme dohněda. |
4 | Kastrol vložíme do předehřáté trouby pod gril a grilujeme 35 minut, dokud není kůrka na kachně křupavá. Před podáváním zdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.