Smetanové penne s krevetami a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové penne s krevetami a krůtím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37005 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Fazole |
50 g | Krevety tygří - loupané |
400 g | Krůtí prsa |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Penne |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 108,1mg |
Draslík | 282,9mg |
Vláknina | 433,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové penne s krevetami a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na proužky, vložíme do zapékací mísy, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Maso zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia doměkka. |
2 | Krůtí maso necháme vychladnout a proužky rozdělíme napůl. Šťávu z masa odložíme stranou. |
3 | Fazole uvaříme doměkka, slijeme z nich vodu a odstraníme vnější bílou slupku. |
4 | Na pánvi na mírném ohni rozmrazíme krevety, přimícháme mouku a opatrně spojíme. Za stálého míchání vaříme ještě asi 2 minuty. |
5 | Smetanu zředíme šťávou z masa, přidáme krevety a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne omáčka. |
6 | Přidáme fazole, osolíme, opepříme, přidáme krůtí maso, prohřejeme a ihned podáváme s horkými těstovinami. |