Recept

Králík s rajskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37007

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1,2 kg Králík
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
250 ml Voda pitná
500 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 097kJ
6% Sacharidy 22 g
91% Tuky 68 g
50% Sodík 999 mg
175% Bílkoviny 98 g

Králík s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Králíka opláchneme, očistíme, rozdělíme na porce a potřeme rozpuštěným máslem (2 lžíce). Do mísy vložíme porce králíka, přidáme ocet, vodu, stroužek česneku, celer, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme, misku zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc.

2

Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce.

3

V pekáči rozpustíme zbylé máslo s olejem a porce králíka ze všech stran dohněda opečeme. Poté ho podlijeme trochou vína a za stálého míchání dusíme.

4

Pokaždé, když omáčka zhoustne, zředíme ji trochou vína a promícháme. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme celé víno a za občasného míchání dusíme 90 minut. Poté maso vyndáme, odložíme stranou a udržujeme v teple.

5

K omáčce z vína přidáme rajčatový protlak, přivedeme k varu a mírně povaříme.

6

Na pánvi osmahneme dozlatova slaninu. Slaninu a bobkový list přidáme k omáčce.

7

Porce králíka servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme nahrubo nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept