Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37009

Ingredience

400 g Chléb samožitný
500 g Kabanos
0,5 polévková lžíce Koření zabíjačkové
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
4,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,336 kcal
Kilojoule 5 589kJ
10% Sacharidy 37 g
155% Tuky 116 g
20% Sodík 397 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bůčková tlačenka postup přípravy receptu:

1

Uvaříme vajíčka natvrdo. Vaříme je v 5 dl vody 10 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

Točený měkký salám Kabanos (nebo Slovenský točený) sloupneme ze střívka a pokrájíme na kostky o rozměru 1.5 x 1.5 cm. Česnek prolisujeme.

3

Bůček omyjeme, nakrájíme na kostky a pomeleme. Dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a zabíjačkové koření. Směs dobře promícháme, pak do ni přimícháme vejce se salámem. Touto masovou směsí naplníme tlačenkové střevo a dobře uzavřeme. Dáme je do hrnce s 2-4 litry vody, je důležité, aby tlačenka byla celá ponořená ve vodě. Vaříme ji při mírné teplotě 90 minut. Po uvaření vyjmeme z vody a necháme vychladnout. (Střevo nepropichujeme).

4

Z vychladlé tlačenky odstraníme střevo (obal), nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na porce, posypeme sladkou a pálivou paprikou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept