Bůčková tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůčková tlačenka
Bůčková tlačenka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb samožitný |
500 g | Kabanos |
0,5 polévková lžíce | Koření zabíjačkové |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok |
4,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 283,6mg |
Draslík | 384,4mg |
Vláknina | 522,0mg |
Vitamín A | 202,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Kabanos, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření zabíjačkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bůčková tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vajíčka natvrdo. Vaříme je v 5 dl vody 10 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. |
2 | Točený měkký salám Kabanos (nebo Slovenský točený) sloupneme ze střívka a pokrájíme na kostky o rozměru 1.5 x 1.5 cm. Česnek prolisujeme. |
3 | Bůček omyjeme, nakrájíme na kostky a pomeleme. Dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a zabíjačkové koření. Směs dobře promícháme, pak do ni přimícháme vejce se salámem. Touto masovou směsí naplníme tlačenkové střevo a dobře uzavřeme. Dáme je do hrnce s 2-4 litry vody, je důležité, aby tlačenka byla celá ponořená ve vodě. Vaříme ji při mírné teplotě 90 minut. Po uvaření vyjmeme z vody a necháme vychladnout. (Střevo nepropichujeme). |
4 | Z vychladlé tlačenky odstraníme střevo (obal), nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na porce, posypeme sladkou a pálivou paprikou a podáváme s chlebem. |