Recept

Mleté bůčkové řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37011

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
2 dl Mléko plnotučné
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřový bok
trojobal
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Mleté bůčkové řízky
200 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
3% Sacharidy 9 g
78% Tuky 59 g
23% Sodík 457 mg
39% Bílkoviny 22 g

Mleté bůčkové řízky postup přípravy receptu:

1

Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.

2

Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.

3

Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.

4

Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.

Poznámka

K teplým bůčkovým řízkům podáváme bramborovou kaši politou máslem a kompot dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept