Recept

Mleté bůčkové řízky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mleté bůčkové řízky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37011
Kategorie: Maso

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
2 dl Mléko plnotučné
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřový bok
trojobal
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Mleté bůčkové řízky
200 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
3% Sacharidy 9 g
78% Tuky 59 g
23% Sodík 457 mg
39% Bílkoviny 22 g

Mleté bůčkové řízky postup přípravy receptu:

1

Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.

2

Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.

3

Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.

4

Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.

Poznámka

K teplým bůčkovým řízkům podáváme bramborovou kaši politou máslem a kompot dle vlastního výběru.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mleté bůčkové řízky
Parádní mleté vepřové řízky pro milovníky smažených jídel. Do mleté směsi jsem z koření použila jen pepř a oproti receptu přidala malinko solamylu, řízky jsou soudržnější, ale nesmí se to s množstvím přehnat. To jsou pak tužší. Celou masovou směs připravím ihned a odležet v chladu už nechávám okořeněnou. Potřebovala jsem více strouhanky na trojobal, vejce jsem měla menší, tak jsem je malinko naředila mlékem. Smažila jsem ve vyšší vrstvě oleje, takže jsem ho spotřebovala taky více. Jinak palec nahoru. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept