Mleté bůčkové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté bůčkové řízky
Mleté bůčkové řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 dl | Mléko plnotučné |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
trojobal | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Mleté bůčkové řízky | |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 217,2mg |
Draslík | 368,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 203,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 313,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřový bok, Strouhanka, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté bůčkové řízky postup přípravy receptu:
1 | Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát. |
2 | Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm. |
3 | Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany. |
4 | Bůčkové řízky podáváme teplé i studené. |
Poznámka
K teplým bůčkovým řízkům podáváme bramborovou kaši politou máslem a kompot dle vlastního výběru.
Parádní mleté vepřové řízky pro milovníky smažených jídel. Do mleté směsi jsem z koření použila jen pepř a oproti receptu přidala malinko solamylu, řízky jsou soudržnější, ale nesmí se to s množstvím přehnat. To jsou pak tužší. Celou masovou směs připravím ihned a odležet v chladu už nechávám okořeněnou. Potřebovala jsem více strouhanky na trojobal, vejce jsem měla menší, tak jsem je malinko naředila mlékem. Smažila jsem ve vyšší vrstvě oleje, takže jsem ho spotřebovala taky více. Jinak palec nahoru.