Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37012
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bageta
300 g Brambory rané
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibule
175 g Fazolové lusky zelené
400 ml Hovězí vývar základní
900 g Jehněčí plec
300 g Karotka
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
300 g Tuřín

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 965kJ
20% Sacharidy 73 g
29% Tuky 22 g
57% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 59 g

Jehněčí Navarin postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme očištěné, omyté, na kousky nakrájené jehněčí maso a osmažíme je po všech stranách. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a za častého míchání smažíme asi 5 minut.

2

Potom vše zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bylinky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme 45 minut.

3

Přidáme oloupané, nakrájené brambory, očištěné baby karotky a tuříny. Pod pokličkou podusíme 15 minut, přidáme očištěné fazolky a dusíme ještě 10-15 minut doměkka.

4

Podáváme s krajíčky bagety.

Poznámka

Tuříny můžeme nahradit vodnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept