Jehněčí Navarin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí Navarin
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bageta |
300 g | Brambory rané |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
175 g | Fazolové lusky zelené |
400 ml | Hovězí vývar základní |
900 g | Jehněčí plec |
300 g | Karotka |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Jehněčí plec, Karotka, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí Navarin postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme očištěné, omyté, na kousky nakrájené jehněčí maso a osmažíme je po všech stranách. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a za častého míchání smažíme asi 5 minut. |
2 | Potom vše zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bylinky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme 45 minut. |
3 | Přidáme oloupané, nakrájené brambory, očištěné baby karotky a tuříny. Pod pokličkou podusíme 15 minut, přidáme očištěné fazolky a dusíme ještě 10-15 minut doměkka. |
4 | Podáváme s krajíčky bagety. |
Poznámka
Tuříny můžeme nahradit vodnicí.