Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
600 g | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 510,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Majoránka, Máta, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem. |
2 | Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat. |
3 | Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut. |
4 | V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla. |
5 | Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou. |