Bystřická minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bystřická minutka
Bystřická minutka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
220 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 dl | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,6 dl | Olej Heliol jedlý |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
440 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 156,3mg |
Draslík | 690,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 269,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej Heliol jedlý, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bystřická minutka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. |
2 | Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme. |
3 | Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany. |
5 | Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |