Jednoduchý recept

Bystřická minutka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37016
Kategorie: Maso

Ingredience

220 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 dl Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
0,6 dl Olej Heliol jedlý
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 ks Vejce slepičí
440 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 349kJ
6% Sacharidy 22 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 532 mg
69% Bílkoviny 39 g

Bystřická minutka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

2

Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme.

3

Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko.

4

V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany.

5

Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept