Sardinky po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky po sicilsku
Sardinky po sicilsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37018 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Oregano sušené, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Sardinky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme 100 ml oleje a sardinky na něm osmažíme. Občas je obrátíme, hotové sardinky vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, chilli papričky a česnek. Nakonec přidáme olivy, pažitku, oregano a vše zamícháme. |
4 | Na připravené talíře rozdělíme osmažené sardinky a zdobíme směsí z cibule a chilli papriček. |
Poznámka
Podáváme s teplým česnekovým chlebem.