Recept

Rizoto s tuňákem na šafránu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37020
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
60 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže Arborio
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
400 g Tuňák obecný
130 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 14 g
23% Sodík 457 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rizoto s tuňákem na šafránu postup přípravy receptu:

1

Tuňáka vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vermut, sůl a pepř a necháme 30 minut odležet.

2

V tlakovém hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme bílé víno, vývar, šafrán, rýži, sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vše vaříme pod tlakem asi 8 minut.

3

Hrnec otevřeme a přidáme nakrájeného tuňáka, za občasného míchání vaříme ještě 5 minut, dokud tuňák a rýže nezměknou.

4

Na připravené talíře servírujeme rizoto a zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept