Rizoto s tuňákem na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s tuňákem na šafránu
Rizoto s tuňákem na šafránu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37020 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
130 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s tuňákem na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vermut, sůl a pepř a necháme 30 minut odležet. |
2 | V tlakovém hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme bílé víno, vývar, šafrán, rýži, sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vše vaříme pod tlakem asi 8 minut. |
3 | Hrnec otevřeme a přidáme nakrájeného tuňáka, za občasného míchání vaříme ještě 5 minut, dokud tuňák a rýže nezměknou. |
4 | Na připravené talíře servírujeme rizoto a zdobíme nasekanou pažitkou. |