Makarony s lososem a omáčkou ze slávek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s lososem a omáčkou ze slávek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37021 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Losos - filety |
400 g | Makarony milánské |
200 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 678,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos - filety, Mušle slávky, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s lososem a omáčkou ze slávek postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nařízneme a na 30 vteřin ponoříme do vařící vody. Potom je zchladíme ve studené vodě a slupku oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Slávky i lososa omyjeme, osušíme, lososa nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a nasekáme najemno. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek a osmahneme jej. Následně přidáme kousky rajčat a vaříme 5 minut. Poté přidáme slávky a lososa, promícháme a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut. |
4 | Omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Omáčku udržujeme teplou. |
5 | V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu makarony. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a ihned servírujeme na připravené talíře. Podáváme s rybí omáčkou. |