Jednoduchý recept

Taštičky plněné dušeným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 37022
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 g Cukr moučkový
30 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
120 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
15 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 470kJ
29% Sacharidy 104 g
48% Tuky 36 g
65% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Taštičky plněné dušeným zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrájíme na nudličky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme trošku cukru a podusíme, přilijeme smetanu a dusíme přibližně 10 minut. Odstavíme a necháme zatím stranou.

3

Do mísy nasypeme mouku, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, dvě lžíce másla, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout asi půl hodiny až 40 minut.

4

Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed každého položíme zelnou náplň, těsto překlopíme, okraje spojíme a přimáčkneme, aby vznikly taštičky. Necháme je ještě pár minut kynout, potom je vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 25 minut.

5

Taštičky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept