Recept

Marinované jehněčí špízy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37023

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1000 g Jehněčí plec
2 polévková lžíce Koriandr celý
6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
200 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
2% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
13% Sodík 260 mg
61% Bílkoviny 34 g

Marinované jehněčí špízy postup přípravy receptu:

1

Semínka koriandru rozdrtíme a smícháme s nadrceným česnekem, 75ml olivového oleje, medem, citronovou kůrou a pepřem.

2

Směsí potřeme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso a necháme asi 2 hodiny uležet ve zbylé marinádě.

3

V misce prošleháme zbylý olej, ocet a čerstvý nasekaný koriandr. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Přelijeme je připravenou zálivkou.

4

Maso napíchneme na špejle předem namočené ve studené vodě, osolíme a grilujeme asi 8 minut.

5

Špízy upravíme na talíře a podáváme s rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept