Recept

Bystřický bramborák s masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37024
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory
4 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Divoké koření celé
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Majoránka
4 dl Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
2,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
6% Sacharidy 21 g
52% Tuky 39 g
26% Sodík 516 mg
51% Bílkoviny 29 g

Bystřický bramborák s masem postup přípravy receptu:

1

Z omyté a osušené vepřové krkovice nakrájíme 4 plátky masa o síle cca 1 - 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi na rozpáleném oleji (0,5 dl) zprudka orestujeme po 1 minutě z každé strany, poté odložíme do mísy.

2

Oloupeme a omyjeme brambory, jemně nastrouháme, v míse smícháme s rozetřeným česnekem, polovinou lžičky divokého koření (roztlučeme), majoránkou, lžičkou soli, polovinou lžičky černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.

3

Do větší pánve nalijeme 0,5 až 1 dl nového oleje a rozpálíme ho. Orestované maso namáčíme do bramborového těsta tak, aby byla vrstva raději silnější. Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme pomalu (přibližně 5 - 7 minut z každé strany) do zlatova.

4

Hlávkový salát omyjeme, lístky potrháme a vložíme do mísy. V misce rozšleháme podmáslí s polovinou lžičky soli, špetkou černého pepře a drobně pokrájeným omytým koprem. Tuto zálivku promícháme se salátem, který rozdělíme do misek.

5

Usmažené bramboráky s masem podáváme s hlávkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept