Pečená jehněčí kýta po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 310 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kýta po řecku
Celkový čas: | 310 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1350 g | Jehněčí kýta |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 222,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Oregano sušené, Skořice mletá, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kýta po řecku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou jehněčí kýtu vložíme do pekáče. Olej, nadrcený česnek, skořici, tymián a oregano promícháme. Směsí potřeme maso, pokapeme citronovou šťávou a opepříme. |
2 | Do pekáče vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky pekáče, přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěnou, podélně nakrájenou mrkev. |
3 | Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia a maso pečeme 3 hodiny. Každých 30 minut kýtu potřeme zbylou směsí nebo podlijeme vodou. |
4 | Potom pekáč přikryjeme alobalem a maso pečeme ještě 2 hodiny. |
5 | Vyjmeme z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout. Kýtu podáváme posypanou nasekanou petrželkou. |